נשארים מעודכנים
הצטרפו לקהילת 'הגיע זמן חינוך' וקבלו עדכון שבועי עם כל מה שמורות ומורים צריכים לדעת
בן לילה, בהתרעה של כמה שעות, התרוקנו הכיתות והמסדרונות והמורים הוזמנו לפגישה, לפעמים לגמרי עיוורת, עם הטכנולוגיה. הווטסאפים הוצפו בהמון רצון טוב של גופים שפתחו עבור המורים, בחינם, מאות מערכות, אפליקציות וטכנולוגיות שונות, ברצון לעזור, לקדם ולהקל על המורה המבולבל והעמוס.
הימים חלפו ועם הזמן, הוחלף הבלבול באנרגיות חדשות, יוזמות נפלאות ויצירתיות של מורים, שמצאו לא מעט יתרונות בשימוש בטכנולוגיות המגוונות והאיכותיות המוצעות כיום ויכולות לקדם את המורים בהוראה. כן, גם בלי קורונה ובלי מצבי חירום.
הוראה וטכנולוגיה: גם בימי שיגרה
עכשיו, כשלאט לאט מתחילות הכיתות להיפתח בחזרה והמורים נערכים לחזרה לשיגרת הלימודים המוכרת, חשוב לנו במגזין "הגיע זמן חינוך" להצעיד את החינוך קדימה ולא להשאיר מאחור את האופציות האיכותיות להוראה אליהן נחשפו המורים בשבועות האחרונים. חשוב למצוא את הדרך לשילוב הטכנולוגיות המתקדמות בהוראה גם בימי השיגרה.
כדי לעזור לכם המורים למנף הכי טוב את התקופה שעברנו ולקחת אותה איתכם לעבר העתיד, יצרנו עבורכם, יחד עם גוגל את כנס "השיעור מתחיל".
"גוגל משקיעה רבות בהנגשת כל המשאבים העומדים לרשותה לטובת לימוד מרחוק", אומר בועז מעוז, מנהל פעילות הענן של גוגל בישראל. "כך שכל תלמיד יוכל לרכוש את הכישורים להם הוא זקוק וליהנות מהחינוך הטוב ביותר. בתי ספר רבים בישראל כבר עושים שימוש בכלי השיתופיות ובכנס ביום שלישי נרצה לאפשר למורים שעדיין לא התנסו בכלים - לעלות לעננים".
ההתחברות לסביבת הענן החינוכית של גוגל ישראל היא עכשיו בחינם ובנוסף, עומד לרשותכם, בתי ספר שרוצים לעשות את המעבר, מוקד תמיכה טכנית וטכנו-פדגוגית במייל.
את הכנס יפתחו פרופ' יוסי מטיאס, סגן נשיא להנדסה גוגל ואלי הורביץ, מנכ"ל קרן טראמפ, בהנחיית עומרי זרחוביץ, עורך מדור הייטק, גלובס. בהמשך תדבר עליזה בלוך, אשת חינוך וראש עיריית בית שמש, על מנהיגות חינוכית בימי קורונה.
בהמשך, יוכלו המשתתפים לבחור מבין מגוון סדנאות מעניינות:
ההיבט הרגשי של הלמידה מרחוק
אנא וקנין, מנהלת תחום המתמטיקה ברשת עמל, תעביר סדנא בהשתתפות תלמידים על הפן הרגשי של ההוראה מרחוק. מה צריך כדי לגרום לתלמיד להרגיש קרוב גם מרחוק? איך מעוררים מוטיבציה ותחושת אמון גם מעבר למסך? בסדנה נדבר על ההזדמנות שנותנת הלמידה מהבית לתלמידים, להפוך להיות לומדים עצמאיים ולפתח את תחושת המסוגלות שלהם.
חיבור ההוראה לאתגרי הטכנולוגיה והעולם האמיתי
דר' זהבית כהן, חברת סגל בטכניון, ראש קבוצת המחקר של הכשרה ופיתוח מקצועי למורי מתמטיקה, תדבר על חיבור ההוראה לאתגרי הטכנולוגיה והעולם האמיתי. נדגים היכן ניתן לפגוש את המתמטיקה בחיי היומיום וכיצד המתמטיקה הפשוטה שנלמדת בתיכון הנה בסיס לפריצות דרך משמעותיות בתעשיית ההייטק, הטכנולוגיה והמדע.
גוגל Classroom - שתי סדנאות מעשיות:
אדיר ברטוב, מדריך סביבות ענן ואשף בכלי גוגל ושגיא בן בסט, מפתח ומטמיע חדשנות בחינוך ברשת אורט ישראל, ישתפו בכל מה שאתם צריכים ורוצים לדעת על גוגל Classroom, כולל ממשקים בין הכלים השונים של גוגל.
על נשים וטכנולוגיה
דניאלה אהרונוב רייכמן, מנהלת צוות מהנדסים, המהנדסת הראשונה שגויסה בגוגל בארץ, ומקימת תוכנית Mind the Gap, שמטרתה לעודד תלמידות תיכון להרחיב את מקצוע מדעי המחשב בתיכון ולבחור בו כקריירה. התוכנית שדניאלה הקימה לפני 12 שנה פועלת עד היום במשרדים שונים של גוגל ברחבי העולם וממשיכה להשפיע על עשרות אלפי נערות.
שימוש בכלי גוגל בשגרת בית הספר (סדנא בשפה הערבית)
סאטי חלילה, ממונה תקשוב במגזר הערבי, מוביל 300 בתי ספר במגזר וגם מנהל את סביבת הענן של הצפונט, שמונה בתי ספר שמשתמשים בכלי גוגל בשגרה. סאטי מרכז גם את תחום התקשוב בחינוך המיוחד ומתי"א שפרעם ונצרת. כאשף בכלי גוגל, ידבר סאטי על השימוש בכלים בשגרה ולא רק בזמן חירום.
"החממה" – case study לשינוי מערכת החינוך
ירון אדל, שותף Esteban solutions וממייסדי "החממה", ידבר על פרויקט "מדוע - קוראים לזה חינוך", על המטרות שלו ועל הפוטנציאל של שינוי חינוכי יסודי. יחד נדון בדרכים אפקטיביות לממש את השינוי הזה.
גוגל meet
לירון פרלמוטר, אשפית בכלי גוגל, רפרטנית סביבות ענן במשרד החינוך, תקשוב מחוז מרכז ואשפית בכלי גוגל, תשתף בכל מה שכדאי לדעת על גוגל Meet.
צוות המגזין ומומחי גוגל מחכים לכם שם. מוזמנים להצטרף אלינו. ההרשמה כאן. להתראות!