נשארים מעודכנים
הצטרפו לקהילת 'הגיע זמן חינוך' וקבלו עדכון שבועי עם כל מה שמורות ומורים צריכים לדעת
לפני כמה שנים (בסביבות שנת 2007) ישבנו כמה חבר’ה בפאב השכונתי ומישהו זרק "למה בעצם אין איזה אתר שיאפשר ללמוד עם מורה באינטרנט?". ואני כמהנדס אלקטרוניקה מתחיל, שאוהב ללמד (אבל עדיין לא כל כך לתכנת...), נדלקתי על הרעיון. מאותו הערב התחלתי ללמוד בלילות וניסיתי להבין איך אפשר לעשות משהו כזה בדיוק... כיוון שבימים ההם עולם החינוך היה ריק מטכנולוגיה יחסית להיום, זו לא הייתה משימה פשוטה.
ההתחלה הייתה קשה, והיה לי הרבה מה ללמוד (ובאינטרנט עדיין לא היה איפה לעשות את זה) : הרבה ספרים של PHP, Javascript, HTML, jquery, AJAX, Facebook, paypal... ללמוד לעצב... קידום אתרים... ובמקביל גם עבודה, תואר שני במנהל עסקים, חתונה, ילדים...
המטרה שלי לאורך הדרך הייתה ליצור פלטפורמה קלה לשימוש, שבה יהיה אפשר לשתף ידע בין אנשים, ותאפשר זמינות וגישה בכל מקום ובכל זמן לידע הנדרש. ניסיתי לעזור לתלמידים להצליח בלימודים בגלל האהבה שלי ללימוד ולעולם החינוך אותה ספגתי בבית ההורים, וניסיתי להשתמש בידע שלי בתכנות על מנת לעשות זאת.
8 שנים אחרי אותו ערב בפאב, אני רואה איך תחום ה-Edutech תופס תאוצה, ובין כל האתרים, השירותים והפלטפורמות שהוקמו, אני גאה לראות את "שיעורים" שלי חי, קיים, בועט. עכשיו כשהוא באוויר ופועל - רציתי שגם אתם תכירו אותו.
הרשת החברתית של "שיעורים" היא פלטפורמה חדשנית וחינמית למי שמלמד ללא תשלום. "שיעורים" מיישמת את עיקרון ה"ביחדness" ללימוד באינטרנט בה גם מורים וגם תלמידים מקימים קהילות לומדות במרחבי למידה מקוונים ("כיתות הלימוד") בקלות ומבלי להתקין דבר.
תלמידים ומורים נפגשים ולומדים יחד. הם משתפים חומרי לימוד, מחליפים ידע ודעות בפורום, קובעים שיעורים ומפגשים מקוונים, יוצרים בחנים ומבחנים, מאתגרים אחד את השני, מרוויחים נקודות ומשחקים תוך כדי למידה.
כל כיתה ב"שיעורים" היא מרחב חווייתי ומהנה לרכישת מיומנויות ולתמיכה הדדית בלימודים, בה מתקיימים מפגשים אונליין מרובי משתתפים ושיתוף של כלים ומשאבים לימודיים.
ניתן ליצור כיתות סגורות, למוזמנים בלבד או כיתות פתוחות אליהן יכול כל אחד להרשם וללמוד ביחד בתשלום או בחינם, לבחירת מי שפותח את הכיתה.
כך למשל מורים יכולים להשתמש בפלטפורמה כדי ליצור שיעורי תגבור מיוחדים לתלמידיהם, שיהיו נגישים לתלמידים בכל מקום. מורים גם יוכלו ללוות את השיעורים הרגילים בכיתה בבחנים אינטראקטיביים כדי לקבל משוב על ההוראה ולתת משוב לתלמידיהם. עוד דוגמא היא מורה שרוצה לפתוח כיתה פתוחה ללימוד פיזיקה לקראת הבגרות ויכול מעכשיו להגיע לכל תלמיד בישראל, ולעזור לו להתכונן לבגרות.
גם היום, בלילות, אני יושב אל המחשב, מתכנת, משפר, משפץ, בודק מה מתאים ומה כבר לא... שואל ומתעניין בבקשות ובמה יקל על מורים כדי ללמד (אני תמיד שמח להוסיף תכונה כי מורה ביקש). אני הולך לכנסי חינוך והוראה, משתתף בתחרויות (כמו תחרות Edu-Challenge הקרובה, ואשמח לפידבקים כאן). ומעל הכל, לפני הטכנולוגיה, לפני האתגרים בהקמת מערכת כזו, לפני שעות השינה שלי... לפני הכל, אני מרגיש גאווה וסיפוק אדירים על כל מורה שמלמד באתר ועל כל תלמיד שאומר "הבנתי" בשיעורים.