נשארים מעודכנים
הצטרפו לקהילת 'הגיע זמן חינוך' וקבלו עדכון שבועי עם כל מה שמורות ומורים צריכים לדעת
התיכון הווירטואלי החל לפעול בשנת הלימודים תשע"ג בשיתוף פעולה של משרד החינוך, קרן טראמפ ומט"ח. התוכנית מתמקדת בלמידת מקצועות המתמטיקה והפיזיקה בהיקף של 5 יחידות לימוד, ובשנת הלימודים האחרונה נפתחה כתה ארצית ללימודי אזרחות ברמת 5 יח"ל.
התיכון הווירטואלי מאפשר לבתי הספר להגמיש את מסגרות הלמידה הקיימות ולהציע לתלמידים ללמוד במסגרת קורסים וירטואליים כחלק מהלימודים הפורמליים בבית הספר ובכך מאפשר להם ללמוד את המקצועות שמעניינים אותם בדרך חדשנית עם צוות המורים והמתרגלים המוביל בארץ.
הזדמנות שווה לכל תלמיד ומענה דיפרנציאלי
הקורסים מתנהלים במלואם ברשת ומאפשרים לכל תלמיד במדינה ללמוד מקצועות אלה לבגרות מורחבת בשיטות מתקדמות ללא תלות בזמן או במקום, במסגרת תכנית שהוגדרה לארבע שנים כשמספר התלמידים הולך וגדל. התלמידים זוכים ללמוד עם המורים והמתרגלים הכי טובים בארץ שמגיעים לתיכון מתוך תחושת מחויבות ושליחות גדולה, בכדי לאפשר לכל תלמיד שרוצה- ללמוד את התחום שמענין אותו.
מודל ההפעלה מכוון לתת מענה דיפרנציאלי לכל תלמיד ומאפשר "בעבודה קשה" להשלים פערי ידע ומיומנויות למידה של אוכלוסייה נרחבת של תלמידים.
אוכלוסיית היעד של התוכנית היא בתי ספר שאינם יכולים להציע לתלמידיהם ללמוד בגרות מורחבת במקצועות הנ"ל בשל היעדר מורה או מספר מצומצם של תלמידים שאינו מאפשר לפתוח כיתת מגמה. התיכון הווירטואלי מהווה הזדמנות חברתית לקידום מצוינות בקרב תלמידי הפריפריה ופותח בפניהם אפשרויות לעתיד. התיכון מהווה "מיקרוקוסמוס" של החברה הישראלית, אוכלוסיית התלמידים הלומדת יחדיו היא הטרוגנית ומגיעה מרקעים שונים- ממלכתי דתי, ממלכתי ומגזר ערבי כולל בדואים ודרוזים.
התיכון הוירטואלי, אוכלוסיית תלמידים ממגוון רקעים שלומדים ביחד
יותר בנות!
התיכון הווירטואלי שם לעצמו כמטרה נוספת להעלות את אחוז התלמידים שניגשים למקצועות מדעים, ובפרט את קבוצת הבנות, מאז הקמתו של התיכון יחס הבנות הלומדות גדול במעט מיחס הבנים. בבחינת הנתונים הארציים העדכניים, רק חמישה אחוזים מתלמידי ישראל מצליחים לסיים תעודת בגרות הכוללת שלושה מקצועות מוגברים במדעים (פיזיקה, מתמטיקה וכימיה) , רק מיעוט קטן מאחוז זה הן תלמידות. אחוז הבנים הלומדים את מקצוע הפיזיקה עומד על כ65% לעומת 35% בנות*. לעומת זאת, בתיכון הווירטואלי בשנת תשע"ה לומדים 560 תלמידים; מהן 51% בנות לעומת 49% בנים.
* מתוך דוח שהוגש לוועדה לקידום מעמד האישה "נשים במדע" ינואר 2014
מגייסים את הטכנולוגיה לכתת הלימוד
התיכון הווירטואלי נעזר בטכנולוגיות למידה המאפשרות לכל תלמיד מכל מקום בארץ ללמוד ONLINE מתמטיקה ופיזיקה. רשת האינטרנט והתוכן המפותח במסגרת הקורסים מקדמים ומעשירים את תהליכי הוראה ולמידה איכותיים. תוכן הלימוד, פותח על ידי מומחים ומורים בתחומי הדעת וכולל מצגות לשיעורים ולתרגולים, שיעורי בית מתוקשבים, סימולציות, סרטונים, תדריכים למעבדות, משימות לביצוע והרצאות מומחים. בכל אחד מהמקצועות פותח תוכן המתאים ל- 33 שבועות לימוד בכל שכבת גיל בהתאם לשעות ההוראה. כלל חומרי הלימוד כולל הקלטות של השיעורים והתרגולים אשר מצויים באתר הקורס של התלמידים ומאפשרים להם להתקדם או לחזור על החומר עצמאית.
צפו בסרטון מתוך הכנה לשיעור בנושא תנועה קצובה במסגרת התיכון הווירטואלי בפיזיקה:
תלמידים ומנהלים מספרים
מחמוד גבר, תלמיד בכתה י"א ממקיף אבו גוש מספר כי "העבודה מול צוות המתרגלים והמורים שעובדים מכל הלב ונלחמים כל יום רק כדי לאפשר לתלמידים להצליח ושיהיו מאושרים גורמת לי לדחוף את עצמי קדימה ולעבוד קשה, מעבר לכך הלמידה בתיכון מאפשרת לי לחוות את ההתפתחות הטכנולוגיה העולמית גם בלמידה בבית הספר".
אוראל גרינברג, תלמיד מתיכון אפלמן בדימונה משתף כי עבורו "התיכון הווירטואלי הוא הדרך להוביל אותי להצלחה, המורה, בדרכו המיוחדת הופך את החומר לפשוט יותר ומעניין". נועם נבו, מנהל ישיבת התיכון באלון מורה מספר כי עבורו כמנהל "התיכון מהווה פריצת דרך, ניצול של היכולות הטכנולוגיות הקיימות ללמידה משמעותית. כמנהל בפריפריה התוכנית מאפשרת לי ליישם את שאיפותיי למתן אפשרויות רחבות ללמידה שלא היו בנמצא לפני כן, ולתלמידי לממש את רצונם ללימוד מקצועות יוקרתיים שונים".
כיום, בתיכון הווירטואלי לומדים 560 תלמידים ב- 24 כתות מ- 90 בתי ספר ברחבי הארץ. התיכון כולל צוות של 20 מורים מהטובים בארץ, 13 אנשי פיתוח, 90 סטודנטים מצטיינים מהאוניברסיטאות הנבחרות, המשמשים כמתרגלים של התלמידים בקבוצות קטנות, מחלקת תמיכה טכנית וצוות מטה מסור שמוביל ומלווה את התוכנית. הפעלת התיכון הווירטואלי מלווה במחקר הערכה פנימי שמתבצע על ידי יחידת הערכה של מטח.
התיכון הוירטואלי - יותר בנות במדעים ומתמטיקה
בשנת תשע"ד ניגשו לראשונה תלמידי התיכון הווירטואלי בשכבת י"א לבגרות בפיזיקה ומתמטיקה, השנה ייגשו שכבת י"ב ושכבת י"א לבגרות במקצוע המתמטיקה, הפיזיקה והאזרחות. ההצלחה בהגשת התלמידים לבחינת הבגרות ורמת ההישגים שאליה הגיעו משמעותיות במיוחד לאור הרקע שממנו הגיעו מרביתם, אשר כאמור השתקף בין השאר בפערי ידע ניכרים בנקודת הפתיחה.
ומה הלאה? הבשנת הלימודים תשע"ו התיכון עתיד והמשיך לצמוח ולתת מענה ל- 1000 תלמידים מכל רחבי הארץ! בחודש מרץ הקרוב תחל ההרשמה לתיכון הווירטואלי לשנת הלימודים תשע"ז. אם אתם תלמידים, מורים או הורים לתלמידים הלומדים בבתי ספר שלא קיימת בהם האפשרות ללמוד פיזיקה מתמטיקה או אזרחות, אתם מוזמנים לפנות למנהל שלכם ולספר לו על הפרויקט ואולי אף לקחת בו חלק. מידע על התוכנית ועל תהליך ההרשמה מצוי באתר התיכון הווירטואלי.