
נשארים מעודכנים
הצטרפו לקהילת 'הגיע זמן חינוך' וקבלו עדכון שבועי עם כל מה שמורות ומורים צריכים לדעת
לאחר שנת לימודים מלאת אתגרים ואקורד סיום של המלחמה מול איראן, חשבנו שראוי להתחיל את החופש הגדול בנימה יותר אופטימית לקראת שנת הלימודים הבאה. אספנו כאן את מיטב הכתבות שלא רק עוררו עניין – אלא השאירו חותם.
סדר הופעת הטקסטים הוא לפי סדר פרסומם. המאמרים שנבחרו משקפים את הלב הפועם של החינוך בישראל ונשות ואנשי החינוך האמונים עליו. קריאה פורייה ונעימה.
מאת: זהר קפלן
תאריך פרסום: ספטמבר 2024
על מה מדובר: מדריך מעשי למורים כיצד לחולל שינוי משמעותי מתוך הכיתה וליזום מהלכים מכוננים ברמה הבית ספרית, הכולל שבעה עקרונות יישומיים לקידום השינוי.
למה כדאי למורות ומורים לקרוא את המאמר: הוכחה לכך שהשפעה חינוכית תלויה ביוזמה ובאמונה, ולאו דווקא בדרגה פורמלית, לצד כלים מעשיים לחילול שינוי.
מאת: אבינועם הרש
תאריך פרסום: ספטמבר 2024
על מה מדובר: המאמר מציע חמש אסטרטגיות מוכחות לצליחת שיחות מורכבות עם הורי התלמידים.
למה כדאי למורות ומורים לקרוא את המאמר: מספק למורים עקרונות לניהול שיח בונה עם הורים למען טובת התלמידים.
מאת: יותם צוריאל
תאריך פרסום: ספטמבר 2024
על מה מדובר: סיפורו האישי של יותם צוריאל, דוקטורנט לביולוגיה ימית שהקים מגמת מדעי הים בתיכון, המתאר את החששות, תהליך ההסתגלות והחיבור בין מחקר מדעי להוראה מעשית, עם מסר מרגש למורים ותלמידים כאחד.
למה כדאי למורות ומורים לקרוא את המאמר: הטקסט משקף איך תשוקה אישית יכולה להפוך ללימוד משמעותי, מחזק את תחושת השליחות ומעורר השראה ליוזמה מחוץ למסלול הלימוד הרגיל.
מאת: גילה לוי הוברמן
תאריך פרסום: ספטמבר 2024
על מה מדובר: המאמר מציג את ההשפעות החיוביות של שהייה בסביבה טבעית וירוקה על הבריאות הפיזית והנפשית לצד עשר דרכים מגוונות להכניס טבע לחיי בית הספר.
למה כדאי למורות ומורים לקרוא את המאמר: רעיונות פשוטים ויישומיים לשיפור רווחת התלמידים והצוות, שניתנים ליישום מיידי ללא תקציב גדול או שינויים ארגוניים.
מאת: מערכת הגיע זמן חינוך
תאריך פרסום: אוקטובר 2024
על מה מדובר: הצעות לפעילויות רגישות וערכיות לציון השבעה באוקטובר.
למה כדאי למורות ומורים לקרוא את המאמר: מאגר תיעודי חשוב שמאפשר גישה רגישה לזיכרון לאומי כואב לצד חומרים רלוונטיים לציון יום השנה בכותלי הכיתה.
מאת: דנה מויסון
תאריך פרסום: דצמבר 2024
על מה מדובר: סקירת כנס החינוך הבינלאומי "תתארו לכם" שמחזיר את השיח על שיקום החינוך בישראל למרכז הבמה וסדר היום הציבורי.
למה כדאי למורות ומורים לקרוא את המאמר: היכרות עם העשייה הענפה בתחום החינוך בישראל וחיזוק תחושת השליחות החינוכית.
מאת: מערכת הגיע זמן חינוך
תאריך פרסום: דצמבר 2024
על מה מדובר: מסרים מזוקקים של מומחי חינוך עולמיים דוגמת אנג'לה דקוורת', ג'ון האטי, לי שולמן, קירה רדינסקי, מייקל לויט ואנדראס שלייכר.
למה כדאי למורות ומורים לקרוא את המאמר: מאפשר למורים לקבל השראה ממגוון קולות עולמיים, לחוש הערכה על מקצוע ההוראה ולגבש דרכי יישום מעשיות – החל בטיפוח דמיון ועד לשיפור הערכה ושילוב טכנולוגיה בכיתות.
מאת: ד"ר רחל קנול
תאריך פרסום: ינואר 2025
על מה מדובר: מדוע שיח ה-STEM הפונה לתועלות חומריות אינו מדבר לבנות, ואיך ניתן לשנות אותו דרך הצגת מודלים נשיים מעוררי השראה המחוברים לשליחות חברתית.
למה כדאי למורות ומורים לקרוא את המאמר: הטקסט מספק תובנות וכלים לשינוי המסרים בכיתה ובאירועי חשיפה כדי לעודד יותר בנות לבחור במסלולי מדעים וטכנולוגיה.
מאת: אלי הורביץ
תאריך פרסום: ינואר 2025
על מה מדובר: מכתב פרידה מפרופ' לי שולמן ז"ל, מגדולי חוקרי החינוך בדורנו.
למה כדאי למורות ומורים לקרוא את המאמר: התוודעות לעשייתו הענפה של שולמן ותרומתו המחקרית לתחום החינוך לצד חזון מעצים למקצוע ההוראה כקהילה לומדת בעלת גאוות מקצוע.
מאת: פרופ' איל קמחי
תאריך פרסום: ינואר 2025
על מה מדובר: המאמר מבוסס על מחקרי מוסד שורש ומדגים כיצד הרחבת השכלה מדעית-טכנולוגית תורמת לצמיחה כלכלית (אישית ומדינית), מוביליות חברתית וחוסן ביטחוני ברמה הלאומית.
למה כדאי למורות ומורים לקרוא את המאמר: הטקסט מספק תמונת מצב כלכלית־חברתית, מסביר מהם היתרונות הגדולים בהם זוכים תלמידי המגמות המדעיות והטכנולוגיות, ומשקף את אחריות ההוראה לתחזוקת עליונות טכנולוגית לאומית.
בקרוב יעלה החלק השני בסקירת הכתבות המומלצות!