עונת הבגרויות נפתחה, וההכנות בעיצומן. השבוע התקיימה הבחינה שנחשבת ככל הנראה למלחיצה מכל – הבגרות במתמטיקה – ובשבוע הבא תלמידי ישראל יצטרכו להסביר מניין האנגלית שלהם. כמורים, יש לנו תפקיד חשוב בהכנת התלמידים לא רק לחומר הלימודי, אלא גם להתמודדות עם הלחץ והאתגר שבמבחן. מערכת 'הגיע זמן חינוך' אספה עבורכן.ם טיפים שיעזרו לכן.ם להוביל את התלמידים להצלחה.

מורים, כיצד תובילו את התלמידים להצלחה?
- שיקוף תוכנית הלימודים: שלחו לתלמידים בצורה מרוכזת ומסודרת את כל הנושאים שהם צריכים לדעת לקראת הבחינה כדי שלא יהיו פספוסים.
- הצבת אבני דרך: הציבו לתלמידים מטרות לימודיות ו/או אבני דרך של הכנה לקראת הבחינה. בין אם מדובר בהעמקה בחומר מסוים או רשימת משימות הכנה לבחינה כמו תרגול או סימולציה.
- שיתוף מבחנים משנים קודמות: זה אחד הדברים שהכי עוזרים לתלמידים להבין לקראת מה הם ניגשים.

- מתן כלים ללמידה: הקדישו שיעורים ייעודיים לפיתוח מיומנויות למידה שהתלמידים יוכלו ליישם בהמשך באופן עצמאי, בין אם תרגול של עבודה בקבוצות, עבודה עם כלים דיגיטליים וסימולציות בחינה.
- חומרי עזר: אם אתן.ם מכירות ומכירים סרטונים מוצלחים או אפילו אפקליציות שיכולות לעזור לתלמידים להתכונן יותר טוב לבחינה, שתפו אותם בחומרים הרלוונטיים!
- למידת עמיתים דיגיטלית: הציעו לתלמידים לפתוח קבוצת ווטסאפ ייעודית (או לעשות שימוש בקבוצה קיימת) כדי להתייעץ בנוגע לשאלות לקראת הבחינה ונושאים מורכבים.

- משוב לתלמידים: בצעו הערכות תקופתיות כדי לעקוב אחר התקדמות התלמידים וספקו להם משוב בונה שיעזור להם לקראת הבגרות. הזכירו להם לעבור על הבחינות והמשובים הקודמים לקראת הבחינה הקרובה.
- עידוד חשיבה חיובית: עזרו לתלמידים לפתח גישה חיובית כלפי בחינת הבגרות. חשיבה חיובית יכולה לשפר את הביטחון העצמי ואת הביצועים.
תלמידים, כיצד תוכלו להתכונן לבגרות בצורה מיטבית?
- אל תחכו לרגע האחרון: התחילו ללמוד מוקדם כדי שתוכלו לחלק את החומר בצורה נוחה.
- בנו לעצמכן.ם לו"ז מסודר: הכינו לוח זמנים מפורט שיכלול את כל הנושאים שעליכן.ם ללמוד ואת הזמן המוקדש לכל נושא.
- למדו בתנאים שנוחים לכן.ם: בשקט מוחלט או עם מוזיקה ברקע? למידה סוליסטית או בקבוצה? בבית או במקום אחר? זו דרך טובה גם להכיר את עצמכן.ם קצת יותר טוב.
- למדו במגוון שיטות: לא רק קריאת סיכומים, גם מענה על שאלות, צפייה בסרטונים רלוונטיים, ואפילו למידה בעזרת הבינה המלאכותית יוכלו לעזור לכן.ם להתכונן לבחינה בצורה מעמיקה ומקיפה יותר.

- ערכו סימולציות: פתרון מבחנים משנים קודמות וסימולציות יעזרו לכן.ם להבין את מבנה הבחינה ולהיערך אליו בצורה מדויקת יותר.
- למדו גם בקבוצות: למידה בקבוצה יכולה להיות מועילה ולהאיר על נקודות לחיזוק ולשיפור. ובימינו אפשר גם ללמוד יחד עם הבינה המלאכותית.
- קחו הפסקות: חשוב לקחת הפסקות קצרות במהלך הלמידה כדי לרענן את המוח.
- השתמשו בטכניקות הרפיה: נשימות עמוקות ומדיטציה יכולות לעזור להפחית את הלחץ.

- הימנעו מהסחות דעת: נכון שזה קשה, אבל כאשר אתן.ם לומדות ולומדים, כבו את הטלפון הנייד והתרכזו במשימה לשמה התכנסתן.ם - או לכל הפחות חסמו את הגישה לרשתות החברתיות.
- השתמשו בטכניקות זיכרון: מילות מפתח, ראשי תיבות, דמיון חזותי וסיפורים יכולים לעזור לזכור מידע.
- תרגלו ניהול זמן: במהלך הלמידה, תרגלו ניהול זמן כדי שתוכלו להתמודד עם הבחינה בצורה יעילה.
- שמרו על אורח חיים בריא: תזונה נכונה, שינה מספקת ופעילות גופנית יכולים לשפר את הריכוז והזיכרון.
בהצלחה בבחינות הבגרות, מורים ותלמידים כאחד!