נשארים מעודכנים
הצטרפו לקהילת 'הגיע זמן חינוך' וקבלו עדכון שבועי עם כל מה שמורות ומורים צריכים לדעת
מערכת 'הגיע זמן חינוך' החליטה לפרסם סקר מיוחד בסימן יום האישה על השוויון המגדרי שקיים – או לא? – במרחב החינוכי. מבין עשרות התגובות שפרסמתן.ם בחרנו את אלו שעוררו בנו מחשבה, השראה וסימני שאלה לעתיד.
"כל עוד ההוראות בחוברות הלימוד מנוסחות בלשון זכר, וכל עוד הטקסטים המובאים לילדים מדברים על אבא שהולך לעבודה, אמא שמנקה את הבית, הילד החזק והילדה הפחדנית, אז לא, המרחב החינוכי לא מעודד שוויון מגדרי..."
"אצלי בבית הספר בסוף שנה שעברה עשו 'יום כיף' לכבוד היום האחרון של הלימודים וחלוקת התעודות. חילקו אותנו לבנים ובנות. לבנים היו טורנירים של כדורגל ושחמט, ולבנות הייתה שיחה על דימוי גוף ורגשות. אני לא מגזים אפילו בטיפה, זה אשכרה מה שקרה וזה עצוב שבית ספר כזה שכל כך מתיימר להיות פרוגרסיבי וליברלי עושה דברים כאלה וחושב שזה לגיטימי ובסדר."
"חלקית אבל לא מספיק, למשל – יש צורך לעודד בנות בגילי חטיבה ומעלה להעז, לרצות, להאמין שהן יכולות לבחור במקצועות טכנולוגיים, ולא קיימת תוכנית כזו במשרד החינוך. תרבות, חברתית, אנחנו עדיין רואים שיש פחות בנות במקצועות טכנולוגיים."
"תלוי גם במורה אבל גם במנהלת ובגישה שלה. אם ה'ברוכות הבאות' על שער בית הספר כתוב בפונט מכליל זה כבר רמז – והרגשה טובה."
"אצלנו לקראת סוף התיכון, תלמידות הולכות לגיבושי טיס וחובלים ומתקבלות גם ללוחמה, ואחר כך חלקן להנדסה ותעשייה, אז משהו מעודד אותן."
"תלוי במורה ובפתיחות שלה לשנות דרכי חשיבה."
"המרחב החינוכי נשלט רובו ככולו על ידי נשים: מורות, יועצות, מנהלות, מפקחות של משרד החינוך."
"חסרה אופציה: תלוי בבית הספר."
"תלוי במוסד, במורה, ובהקשר. למדתי רק במוסדות נפרדים, ובכולם דחפו חזק שוויון בתחומים מסוימים (תעסוקה וחוק למשל) ואי שוויון באחרים (הפרדת כיתות, הפרדת שירותים, לבוש, דת וכו')."
"הכול תלוי במדיניות בית הספר והעומד.ת בראשו. בבית הספר בו אני עובד, חדר המורים הוא כ-65% נשים ו-35% גברים, והשאיפה היא לשוויון. לטעמי, חשוב שהתלמידים יהיו חשופים גם למורים, גם למורות ושחדר המורים יהיה מגוון ככל האפשר. נאה דורש, נאה מקיים. לא ניתן לדבר על שוויון מגדרי בבית ספר בו המורה היחיד הוא המורה לספורט."
"לא ממש. הילד שלי היה בהרצאה על הגוף, והמרצה שאלה משהו על הבדלים, וילד אחת אמרה: 'נשים יותר חכמות.' המרצה ענתה 'כמובן' לקול תשואות הבנות בחדר. אז לא, אין תחושת שוויון."
"נדע באמת בעוד 100-200 שנה."