נשארים מעודכנים
הצטרפו לקהילת 'הגיע זמן חינוך' וקבלו עדכון שבועי עם כל מה שמורות ומורים צריכים לדעת
יומו האחרון של דצמבר, שנת 2021 מנופפת לנו מבעד לחלון הרכבת, היא מצמידה את פניה לזגוגית ואנחנו מחייכים אליה חיוך מנומס. בקרבנו עולה תחושת הקלה, אנחנו יודעים שהנה, עוד רגע היא תיעלם, ואנחנו נוכל לצעוד אל עבר עתיד חדש שלובים בזרועה של אחרת. הרכבת נוסעת ואיתה גם אינספור רגעים שיהפכו לזיכרון. על חלקם נתרפק, מחלקם נלמד, מאחרים נתחשל.
השנה הזו שיחקה לנו בלב, הרחיקה וקירבה, לבשה צורות שונות. ראינו שכשאנו נאלצים להיות ספונים בבית הטכנולוגיה היא חברה, למדנו להעריך את היחד, להתרגש מהכניסה בשער בית הספר כאילו הייתה זו הפעם הראשונה. אנחנו עומדים על הרציף והנה, מתקרבת אלינו השנה הבאה ובעיניה הבטחה. נקווה שב-2022 נהיה טובים יותר מבזו שחלפה, פחות חרמות ואלימות, יותר חברות, יצירתיות, חדשנות וסקרנות. זה בידינו.
הנה 10 הכתבות שהכי אהבתם בשנה האחרונה. תודה לכותבות ולכותבים המצוינים שלנו. כל כתבה מכאן והלאה תיכנס למצעד של שנה הבאה...
הדרך הכי טובה להעלות את רמת העניין של התלמידים היא להפוך את הלמידה למשחק. הנה חמישה משחקים דיגיטליים שתוכלו ליצור בעצמכם. כתבתה של נטע אלג'ם.
לכל מורה יש חזון שונה ושיטת הוראה אחרת. אחד חושב כמו מהנדס, אחרת מלמדת קצת כמו אמנית. תתפלאו כמה השראה אפשר לשאוב אם רק נאמץ את סגנון החשיבה של בעלי מקצועות שונים. כתבתה של יפעת אמקיאס.
איך נוכל ליצור חברה הוגנת יותר המאפשרת לכלל תלמידיה הזדמנות להצליח? בשלוש מילים: מיומנויות חברתיות רגשיות. כתבתה של ד"ר הדס ברודי שרודר.
בעולם של פוסטים בפייסבוק, מסרים קצרים בווטסאפ ותמונות אינסטגרם מעוצבות, איך נעודד את התלמידים לקרוא ספרים? לקראת שבוע הספר, קבלו שלל שיטות יצירתיות שיגרמו לתלמידים להתאהב במילה הכתובה. כתבתה של ד"ר שרון רחמים.
"אין בעיות משמעת, יש בעיות משמעות", אומר ד"ר שמעון אזולאי, ומסביר למה לא אחרי אושר בני האדם צריכים לרדוף, ומדוע המתנה שהורים יכולים להעניק לילדיהם היא גבולות. צפו בפרק מתוך "ריסטארט", הווידאוקאסט של הגיע זמן חינוך.
מחקר מצא כי תלמידים שמוריהם לא מחלקים ציונים גבוהים בקלות הצליחו יותר בבחינות סוף השנה בהשוואה לתלמידים למורים שמרבים להעניק ציונים טובים. אז מהי השיטה המנצחת? כתבה שפורסמה מטעם הגיע זמן חינוך.
חרמות ובריונות הם לא המצאה חדשה, אבל עידן הרשת מעמיד את התלמידים בסיכון יותר מתמיד. אספנו לכם סט סרטונים עבור התלמידים שיעוררו דיון בכיתה, לשיפור הרגישות והסולידריות החברתית. כתבתו של אבינועם הרש.
המתנה הגדולה שתלמידיכם יוכלו לקבל מתקופת הקורונה והלמידה מרחוק היא היכולת ללמד את עצמם – בעצמם. דר' שרון רחמים מסבירה איך תתנו להם את הכלים לעצמאות בלמידה. כתבתה של ד"ר שרון רחמים.
את הכתבה הזאת תרצו לשמור במועדפים: במקום שיצפו בעוד סרטון בטיקטוק, למה לא לשלוח לתלמידים וידאו עם ערך מוסף? אבינועם הרש ליקט עבורכם עשרות סרטונים משובחים מרחבי הרשת.
"אחרי הרבה, הרבה שנים נשכח בוודאי את 'הדברים החשובים' ונזכור אולי רק את הניחוח הדבשי הדק של ענף פורח, שהיה פעם ביום גשם בכיתתנו". זלדה המשוררת, שהייתה גם מורה, כתבה על חוויותיה מהמקצוע באופן מלא כנות, חיות וקסם. שווה לקרוא ולהיזכר למה אנחנו כאן. כתבתה המצוינת של מיקה דפני זכתה לעניין הרב ביותר מצדכם, הקוראות והקוראים שלנו.