נשארים מעודכנים
הצטרפו לקהילת 'הגיע זמן חינוך' וקבלו עדכון שבועי עם כל מה שמורות ומורים צריכים לדעת
״הלוואי שתדרוך על אבן לגו״ היא ברכה ברמה של ״הלוואי שגם בחתונה שלך זה יהיה ככה״. האינטרנט מלא בסיפורים וסרטים קורעי לב על ייסורי התופת שאנשים חווים כשהם דורכים על לגו.
למה ילדים מצליחים לפזז בין אבני הלגו הפזורות ללא פגע? ומדוע אנחנו מתפתלים מכאבים כשאנחנו דורכים על אבני הלגו שמפוזרות לכל עבר ע״י הילדים שלנו? בייחוד כשהם בוחרים לפזר אותן על השטיח הצבעוני. מסתבר שלמדע יש הסבר לכל זה:
1. בכף הרגל יש כ-7,000 קצוות עצבים, מה שהופך אותה לאחד האיברים היותר רגישים בגוף שלנו. זה מסביר למה כף הרגל סופר רגישה לכאב, בייחוד כשמתחפרת בה אבן לגו אחת או יותר.
2. אבן לגו תוכננה להיות עמידה באופן חריג. קוביית לגו ממוצעת תישבר תחתינו אם אנחנו שוקלים 432 ק״ג או יותר, אחרת חתיכת הפלסטיק הנבזית הזו פשוט תינעץ לנו ברגל ותכאב מ-א-ו-ד.
3. הפינות המחודדות של אבני הלגו גורמות לכאב מרוכז בנקודה אחת. לחץ, שווה לכמות הכח של אובייקט ביחס לשטח ממנו הכח מגיע. כשכל הרוע הזה מרוכז בפינת אבן לגו אחת קטנה, מופעל לחץ גדול בשטח קטנטן של הרגל.
4. אנחנו בדרך כלל דורכים על לגו בהליכה תמימה על השטיח או בריצה בנסיון לגרום לילדים לאסוף אותן. טעות מרה. בפעולה זו, בנוסף לכח הכבידה שמופעל ממשקל גופנו אנחנו מגדילים את המשקל על כף הרגל. תנועת הליכה מכפילה את משקל הגוף פי שניים בעוד ריצה מגדילה אותו פי תשעה. ביג אאוץ׳.
5. יש המון אבני לגו בעולם, לגו מייצרת בשנה יותר מ-47,500,000 אבני לגו. כלומר, על כל אדם על פני כדור הארץ יש 86 אבנים. מה הסיכוי שלא נדרוך על אחת?
אבני הלגו אורבות לנו בכל מקום, בייחוד בפינות משחק אפלות.. תישמרו לכם!
נכתב ע״י גליה מקהילת הלגו הישראלית.
רוצים להצטרף? לחצו כאן.
תמונת השער: FREEPIK