נשארים מעודכנים
הצטרפו לקהילת 'הגיע זמן חינוך' וקבלו עדכון שבועי עם כל מה שמורות ומורים צריכים לדעת
החיים אינם קלים עבור ילד שגדל עם תסמונת טורט חמורה. לעיתים תכופות סבל בראד כהן מלעג, נידוי ואלימות פיזית מצד הילדים שלמדו לצידו. גם מוריו ובני משפחתו התקשו להתמודד עם הרעשים והעוויתות שבאים עם המחלה. למרות שאין לו שליטה עליהם, קל לשכוח שמדובר במחלה פיזית ולהאשים אותו בבעיות משמעת.
היה לו מורה שדרש ממנו להתנצל מול הכיתה על כך שהוא מפריע והייתה לו מורה שהייתה שמה אותו בפינת החדר כעונש כמעט מדי יום ביומו. עם כל זאת, סיפורו של בראד כהן אינו סיפור של אומללות ורחמים עצמיים. גישתו החיובית ונחישותו הבלתי מתפשרת עזרו לו להתגבר על הקשיים בבית הספר ובאוניברסיטה. בגיל 12 לקחה אותו אמו לקבוצת תמיכה לחולי הטורט, שם ראה כהן קבוצה של משתתפים שמבחינתו "הכינו את עצמם לחיי מלאי תבוסה" ויצא מלא השראה "לנצח את התסמונת".
על ההצלחה בהתמודדות בתוך בית הספר נותן כהן קרדיט רב לביל מאייר, מנהלו בתיכון ובחטה"ב. מאייר ידע כמה סובל כהן מהעוויתות הבלתי רצוניות שגורמת לו המחלה וראה לנכון להסביר עליה למורים ולתלמידים באסיפת תלמידים.
צפו בסצנת האסיפה מתוך "בחזית הכיתה" - סרט שמבוסס על סיפורו של בראד כהן:
מאז שמאייר וכהן חינכו את בית הספר לגבי תסמונת טורט, החלו התלמידים והמורים להבין ולכבד את מצבו וכהן התחיל להרגיש חלק מקהילת ביה"ס ולהצטרף גם לפעילויות החברתיות. "עול כבד ירד מעל כתפיי", אמר כהן על אותו יום, "שם לקחתי על עצמי את היוזמה לחנך אנשים, מר מאייר הראה לי שקצת חינוך יכול לעשות המון". כהן הבין כילד את המשמעות של מורה או מנהל שרואים תלמיד, בין אם הוא מצטיין במיוחד, מתקשה וגם כזה שיש לו צורך ייחודי - ואיך דבר כזה יכול לשנות מסלול חיים שלם.
כהן אכן הפך להיות מורה כשסיים את לימודי ההוראה שלו בהצטיינות ולמרות שנדחה מ24 בתי ספר שונים בגלל תופעות הלוואי של תסמונתו, לבסוף התקבל לעבודה בביה"ס במדינת ג'ורג'יה. מתחילת דרכו היה כהן אהוד על תלמידיו והקולגות שלו ואף זכה במספר פרסים על מצוינותו בהוראה.
צפו בהרצאתו מעוררת ההשראה:
הסרט "בחזית הכיתה" מבוסס על ספרו של כהן "בחזית הכיתה: איך תסמונת הטורט הפכה אותי למורה שמעולם לא היה לי". הספר והסרט זכו להצלחה ותארים רבים.
לצפייה בסרט המלא עם כתובית בעברית: